Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Handelkurv Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Hamburger Icon Info Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

News

En strikkebok blir til!

Det var aldri ment å bli en hel bok. Kun et par design på en genser, noen justeringer på en jakke jeg hadde begynt på ett par år tidligere, noe mindfullness og pirkearbeid for stressmestring. Men sånn er det altså, en begynnelse som får en uventet reise og ender opp til ett produkt jeg er utrolig stolt av - Nina Skarra Strikkebok.

Høstferien 2016 dro jeg med familien til Rondane. Det var en stund siden jeg hadde jobbet med strikk og savnet hadde begynt å melde seg. Naturen i fjellet inspirerte meg til å jobbe med strukturer. Tanken gikk med en gang til ull og strikk. Fargekombinasjonene i fjellet på høsten var spennende. Kontraster mellom blek mosegrønn, skarp rød, lys grå og sort satte tankene sammen med strukturer som fletter, kurver, rå ull, myk ull, hårete, glatt, tynn tråd og tykke pinner. Uendelige variasjoner. Akkurat som naturen. Det er en av grunnene til at jeg er så glad i strikk. Som designer er jeg veldig opptatt av form, men kunstneren i meg elsker detaljer. Det er derfor kombinasjonene i denne boken består av mange relativt enkle oppskrifter, men med detaljer som gjør at du må regne med å bruke litt tid på en del av plaggene. Det er  “wearable arts”. Når man putter såpass mye tid inn i ett plagg er det viktig at man bruker garn av høy kvalitet slik at det varer lenge. Vi er heldige som har noen produsenter i Norge som legger vekt på å bevare våre tradisjoner med å spinne garn av norsk ull. 

 

Jeg har jobbet i lang tid med å utvikle design, detaljer, garnkombinasjoner og fargevalg. Det er viktig for meg at boken har flere typer design for å favne flere og at du som kjøper boken skal kunne strikke opp mange av oppskriftene uten at garderoben din ser lik ut og uten variasjon. I denne boken er det noe for fest, hverdag, hytta, stranden og bylivet. Det vil være teknikker du kjenner godt fra før og kanskje noe du aldri har sett før. Jeg har skrevet mer enn det som er vanlig i en strikkebok. Det er fordi jeg har ønsket å formidle litt om hvem jeg er og hvordan jeg tenker når jeg jobber kreativt. Jeg håper det vil inspirere deg. Fordi bærekraft er noe jeg brenner for har jeg ønsket å skrive litt om mine tanker rundt dette. Strikking er en fantastisk tradisjon som jeg har gitt noen nye uttrykk, og som jeg håper du vil kose deg med og nyte godt av. God strikk!

Continue reading

En historie om Nepal

I 2012 fikk jeg en forespørsel fra Norges Blindeforbund om jeg kunne tenke meg og designe ett ullskjerf for dem for å hjelpe "unødvendig" blinde i Nepal. Unødvendig blinde? Hva er det, tenkte jeg.

         http://reoslo.no/content/uploads/2013/08/iCare-Scarf-header-850X400.jpg nina skarra

I fattige land mister mange synet i ung alder på grunn av grå stær. 32 millioner mennesker er unødvendig blinde og 80% av disse bor i Nepal. Det er en grusom skjebne for en som bor i ett av verdens fattigste land. Det er livsviktig at alle har arbeid, og det at man ikke kan jobbe betyr at man blir en belastning for sin familie, og lokalsamfunnet man bor i. Ved hjelp av en enkel øyeoperasjon, som er over på få minutter, kan mange av disse få synet tilbake. Gjennom iCare bidrar Norges Blindeforbund til å utrydde unødvendig blindhet i verden. 300 kr fra hvert skjerf går til å dekke en operasjon. Ett skjerf gir ett nytt liv for en som trenger det aller mest. Det er ett prosjekt som ligger mitt hjerte nær og jeg er utrolig stolt av å være en del av det. Du kan lese mer om iCare prosjektet her.                                   

https://nina-skarra.myshopify.com/blogs/news/en-historie-om-nepal-og-ullskjerf  

Humanitært arbeid, bærekraft og produksjon - bilde fra mitt fabrikkbesøk i Nepal.

Etter jordskjelvet I 2015 ble jeg kontaktet av fabrikkeierne jeg hadde besøkt sammen med Blindeforbundet, og som produserte skjerfene for iCare. De fortalte at de var hardt rammet og spurte om jeg kunne hjelpe. Flere av deres fabrikkarbeidere bodde og kom fra landsbyer som nå lå i grus. Noen av disse familiene hadde jeg selv besøkt. Etter arbeidet jeg har med Blindeforbundet har jeg stor respekt for hva det ligger i å drive en humanitær organisasjon. Mitt bidrag er derfor å produsere på de samme fabrikkene som Blindeforbundet slik at jeg skaper faste, stabile arbeidsplasser. Jeg har derfor begynt å produsere egne skjerf med ett litt annet design enn iCare skjerfene. 

Årets vinterkolleksjon er nå klar for salg. Alle ullskjerfene er laget i 100% kashmir fra fjellgeiter i områdene rundt Nepal. Ullskjerf til dame kan brukes som sjal og stort skjerf. Det kommer i fargene rød, mørk mose, blå og rosa. Vi har også et rutete skjerf som er litt smalere og passer godt til herre. Ullskjerf til herre kommer i kombinasjonene mørkgrå/lysgrå og blå/beige. 

  https://nina-skarra.myshopify.com/admin/products/8216535880 kasmirskjerf         https://nina-skarra.myshopify.com/admin/products/8216643848 kashmirskjerf herre

 

Continue reading